LETTER GROOTTE

TEMPLATE KLEUREN

LAYOUT
Printercartridges te duur?

Wees slim en vul na vanaf 3,50 Euro. Klaar terwijl u wacht. U bespaart tot 80% aan printkosten.Ook voor tonersnen nieuwe goedkope originele cartridges!!!

Bespaar tot 80% op je printkosten

Wij hebben enkele tips voor u op een rijtje gezet om uw printkosten te verlagen. Dit kan wel tot 80% op uw huidige printkosten besparen.

Bestel of hervul nu ook voordelig toners voor uw laserjet!
AANBIEDING !!! Samsung 300 serie's compatible toners 20% korting
Aanbieding: 15% korting op alle hp 363 cartridges
Aanbieding: Canon cartridges hervullen 20% korting

Wij hervullen al uw canon cartridges met 20% korting

Plimun.com

Wat is een Cartridge

hp cartridges 3Een inktpatroon (ook wel inktcartridge genoemd) is een uitneembaar en vervangbaar onderdeel van een inkjetprinter. Dit in tegenstelling tot een matrixprinter (ook naaldprinter genoemd) die gebruikmaakt van een inktlint en tot een laserprinter die met een toner werkt. Een inktpatroon bevat één of meer reservoirs met inkt, elektronische contacten en eventueel een chip voor de communicatie met de printer.

Er zijn veel soorten patronen, omdat vrijwel elk merk een ander formaat hanteert. Er bestaan patronen om in kleur te printen en patronen om in zwart af te drukken. Over het algemeen vindt men een driekleuren en een zwarte cartridge in een inkjetprinter. Er zijn ook printers met één zwarte en één kleuren cartridge of printers met vijf kleuren cartridges en twee zwarte. Ook kan het zijn dat er een fotocartridge is gemonteerd met een speciale zwarte inkt die zorgt voor een hogere glans.

Er zijn in de regel twee soorten inktpatronen:

1Inkttanks:

Inkttanks zijn patronen gevuld met inkt, die op de (vaste) printkop in de printer gezet worden. Deze patronen dragen weinig bij aan de afdrukkwaliteit van de printer. De printkop kan dan doorgaans apart worden vervangen. HP levert meestal een vaste kleurencartridge, maar heeft ook modellen met losse inkttanks. Ook Epson en Canon kunnen losse inkttanks leveren.

2Patronen met printkop:

Inktpatronen waar de printkop op vastzit. Dit houdt in dat de afdruk daadwerkelijk van de patroon zelf komt. Elke keer wanneer men de patroon vervangt, wordt daarmee ook de printkop vervangen waardoor men elke keer een "als nieuw" kwaliteit krijgt.

Inktpatronen in de losse verkoop zijn zeer prijzig (inkt in patronen kost omgerekend zo'n 1000 euro per liter, in sommige gevallen zelfs tot 3400 euro[bron?]). Soms is het dan ook voordeliger om een nieuwe printer in de aanbieding te kopen inclusief bijpassende inktpatronen (de bijgeleverde patronen zijn echter soms maar gedeeltelijk gevuld). Wel bestaan er oplossingen om de inkt in een patroon te hervullen, maar dat is meestal maar enkele keren (4-12 keer) mogelijk. Omdat ze vooral winst maken op de patronen (volgens de zogenaamde scheermesjes-strategie) hebben veel fabrikanten, in bepaalde modellen van hun inktpatronen een chip ingebouwd die ervoor zorgt dat de patroon niet meer werkt na het bijvullen. Door de vraag naar voordeligere alternatieven zijn er bedrijven die compatible en remanufactured cartridges verkopen. Compatible cartridges zijn nagemaakte cartridges, meestal met bovengenoemde chip, remanufactured cartridges zijn opnieuw gevulde cartridges[1].