LETTER GROOTTE

TEMPLATE KLEUREN

LAYOUT

Wat zijn Cartridges

Een inktpatroon (ook wel inktcartridge genoemd) is een uitneembaar en vervangbaar onderdeel van een inkjetprinter. Dit in tegenstelling tot een matrixprinter (ook naaldprinter genoemd) die gebruikmaakt van een inktlint en tot een laserprinter die met een toner werkt. Een inktpatroon bevat één of meer reservoirs met inkt, elektronische contacten en eventueel een chip voor de communicatie met de printer. Er zijn veel soorten patronen, omdat vrijwel elk merk een ander formaat hanteert. Er bestaan patronen om in kleur te printen en patronen om in zwart af te drukken. Over het algemeen vindt men een driekleuren en een zwarte cartridge in een inkjetprinter. Er zijn ook printers met één zwarte en één kleuren cartridge of printers met vijf kleuren cartridges en twee zwarte. Ook kan het zijn dat er een fotocartridge is gemonteerd met een speciale zwarte inkt die zorgt voor een hogere glans.

Er zijn in de regel twee soorten inktpatronen:

1Inkttanks:

Inkttanks zijn patronen gevuld met inkt, die op de (vaste) printkop in de printer gezet worden. Deze patronen dragen weinig bij aan de afdrukkwaliteit van de printer. De printkop kan dan doorgaans apart worden vervangen. HP levert meestal een vaste kleurencartridge, maar heeft ook modellen met losse inkttanks. Ook Epson en Canon kunnen losse inkttanks leveren.

2Patronen met printkop:

Inktpatronen waar de printkop op vastzit. Dit houdt in dat de afdruk daadwerkelijk van de patroon zelf komt. Elke keer wanneer men de patroon vervangt, wordt daarmee ook de printkop vervangen waardoor men elke keer een "als nieuw" kwaliteit krijgt.

Inktpatronen in de losse verkoop zijn zeer prijzig (inkt in patronen kost omgerekend zo'n 1000 euro per liter, in sommige gevallen zelfs tot 3400 euro[bron?]). Soms is het dan ook voordeliger om een nieuwe printer in de aanbieding te kopen inclusief bijpassende inktpatronen (de bijgeleverde patronen zijn echter soms maar gedeeltelijk gevuld). Wel bestaan er oplossingen om de inkt in een patroon te hervullen, maar dat is meestal maar enkele keren (4-12 keer) mogelijk. Omdat ze vooral winst maken op de patronen (volgens de zogenaamde scheermesjes-strategie) hebben veel fabrikanten, in bepaalde modellen van hun inktpatronen een chip ingebouwd die ervoor zorgt dat de patroon niet meer werkt na het bijvullen. Door de vraag naar voordeligere alternatieven zijn er bedrijven die compatible en remanufactured cartridges verkopen. Compatible cartridges zijn nagemaakte cartridges, meestal met bovengenoemde chip, remanufactured cartridges zijn opnieuw gevulde cartridges[1].

Franchise

Machines voor ondernemers

Cartridgeminuut Nederland is een onderneming dat zich richt op het hergebruik van printercartridges door deze te hervullen. Daarnaast worden ook compatibel en originele cartridges verkocht. Wij streven voortdurend naar uitbreiding en continuering van onze organisatie. We zoeken om dat te bereiken franchisenemers in regio's waar nog geen Cartridgeminuut is gevestigd. Kandidaten dienen over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden te beschikken, we verwachten dat u ambitieus, ondernemend, energiek en enthousiast bent. Uiteraard bent u klantgericht en commercieel ingesteld. Als u meent te voldoen aan bovenstaand profiel en beschikt over enig startkapitaal en voldoende doorzettingsvermogen dan bent u de ondernemer die wij zoeken!